Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • půl hrnku oleje nebo Hery, asi by šlo i máslo
  • 1 hrnek mlíka
  • 3 vajíčka
  • půl pytlíku prášku do pečiva
  • 2 lžice kakaa
Původní recepis
Letitý recept, jehož stav mě donutil začít recepty přepisovat na web.
Ingredience
Použité ingredience.

Postup

Všechno kromě kakaa mrskneme do mísy a zamícháme - ideálně obyčejným ručním mixérem.

Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme moukou a nalejeme do ní asi polovinu připraveného těsta. Do zbytku přisypeme kakao a opět rozmixujem. Hnědé těsto všechno dolijeme do formy.

Já peču v horkovzdušné troubě na 180°C asi 50 minut. Potom bábovku na několika místech propíchnu špejlí, pokud ji vyndám čistou je hotovo. Pokud by na špejli zůstalo těsto - není ještě dopečená.

Syrová bábovka
Bábovka připravená k vložení do trouby.
Upečená bábovka
Po 50 minutách v troubě...
Křupavá bábovka - detail
...křupavá...
Bábovka na talíři
...připravená...
Naservírovaná bábovka
...naservírovaná...

Přeji dobrou chuť.